Záver polície v prípade marcovej rodinnej tragédie v Bardejove

09.09.2009 Prešov

Krajský policajný vyšetrovateľ v Prešove v uplynulých dňoch uzavrel vyšetrovanie prípadu rodinnej tragédie, ku ktorej došlo v stredu 4. marca 2009 v Bardejove.
V uvedený deň večer 38 ročný muž po príchode domov našiel v saune rodinného domu zastrelenú 31 ročnú manželku a ani nie dvojročného syna.
Políciou privolaný lekár pri obhliadke nebohých určil pravdepodobný čas ich úmrtia medzi 13.00 hod. až 15.00 hod. uvedeného dňa. Na tele chlapca našiel jedno strelné poranenie v pravej prednej časti hrudníka. Na tele ženy našiel dva strelné poranenia. Jedno v spánkovej oblasti hlavy a druhé na hrudníku. Strelná zbraň ( krátka guľová zbraň zn. Taurus kalibru 38 Special ) sa nachádzala na podlahe sauny a polícia ju vtedy zaistila na ďalšie expertízne skúmanie. Nájdenú zbraň mal v legálnej držbe manžel nebohej.
Vyšetrovateľ začal 4.3.2009 trestné stíhanie vo veci za obzvlášť závažný zločin vraždy. Pri vyšetrovaní prípadu polícia pribrala aj znalcov z viacerých odvetví odboru kriminalistiky, zdravotníctva a farmácie. Na základe vykonaného dokazovania v priebehu vyšetrovania bolo jednoznačne preukázané, že 4. marca 2009 v čase od 14.30 h do 16.30 h zbraňou Taurus žena zastrelila najprv svojho syna Matúša jedným výstrelom. Následne tou istou zbraňou spáchala samovraždu dvoma výstrelmi – prvým do hrudníka, ktorý jej nespôsobil bezvedomie a druhým do pravej spánkovej oblasti.
Keďže nie je prípustné trestné stíhanie proti tomu, kto zomrel, v zmysle príslušných ustanovení Trestného zákona a Trestného poriadku vyšetrovateľ vec uznesením zastavil.
 

Vyberte región